Led Zeppelin bassist John Paul Jones vind het leuk om andere muziek genres te verkennen. De afgelopen jaren verdiepte hij zich in de Amerikaanse bluegrass en Americana scene in the V.S. Nu is hij weer een hele andere richting ingeslagen en heeft zijn zinnen gezet op het schrijven van een heuse opera. Jones liet na zijn bezoek aan de opera ‘The Perfect American’ (Philip Glass) weten waarom hij zich zo aangetrokken voelt tot het genre.

Jones zei: “Opera is emotie, passie, niet te vergelijken met welk ander genre dan ook”. Jones’ opera is gebaseerd op ‘The Ghost Sonata’ van August Stringberg, hij is nu halverwege de eerste akte. Op de vraag wat de uitdaging is voor Jones om een opera te schrijven antwoordde hij: “De omvang van het geheel denk ik, de uitdaging moet ik nog ontdekken”.

Het eigenlijk nog grotere nieuws is dat Led Zeppelin’s frontman Robert Plant had laten weten dat zijn agenda open staat voor een mogelijke Led Zeppelin reunie in 2014, voor Jones is dit niet het geval. “Momenteel is 2014 het jaar van de opera voor mij”, aldus de Led Zeppelin bassist.

Deel: