De Spaanse flamenco-jazz zangeres Concha Buika draait inmiddels al bijna een decennium mee. Dankzij haar unieke, doorleefde stemgeluid en intrigerende mix van genres wist ze over de hele wereld mensen te raken. Nu, vier studioalbums, enkele Latin Grammy’s en tours later, verschijnt het album La Noche Mas Larga (De Langste Nacht). Op het album vinden we klassiekers uit alle hoeken van het muzikale spectrum, ten alle tijde uitgevoerd op haar eigen gepassioneerde en emotionele wijze. Bekende klassiekers zoals Don’t Explain (Nina Simone), Sibony (Nana Mouskouri), Santa Lucia (Miguel Rios) en Yo Vengo A Ofrecer Mi Corazon (Fito Paez) worden onder handen genomen. La Noche Mas Larga bevat ook nieuw eigen werk van Buika, zoals de songs Como Era, Los Solos, Sueno Con Ella en No Lo Se (met Pat Metheny).

Deel: