De hardrock-veteranen van Whitesnake komen terug naar Nederland. De groep staat op 18 juni aanstaande voor een exclusieve Nederlandse show op de planken van Poppodium 013 in Tilburg. De Britse band vermengt de van oorsprong hardrock muziekstijl met de nodige metal. De afgelopen dertig jaar leverde de band geweldige muziek en spectaculaire shows. Whitesnake wordt daarom door velen gezien als de beste Britse glam rockgroep van zijn generatie. Ze werden aanvankelijk door sommigen bekritiseerd omdat ze te veel op Deep Purple zouden lijken, maar de band had het excuus dat de meest belangrijke bandleden feitelijk uit die populaire groep afkomstig waren. De groep is zonder meer een van de beste live acts wat hun concert een must maakt.

De Britse rockband Whitesnake werd in 1977 opgericht door de in 1949 geboren David Coverdale, die net uit de hardrockgroep Deep Purple was gestapt. Met Deep Purple brengt Coverdale drie albums uit. Na het derde album ‘Come Taste The Band’ valt Deep Purple volledig uit elkaar. Samen met gitarist Mick Moody en andere gastmuzikanten maakt Coverdale het in 1977 op het Vogue-label verschenen debuut ‘Whitesnake’.

Naast David Coverdale  spelen tegenwoordig meerdere topmuzikanten in de band. Zo maken Doug Aldrich (o.a. Burning Rain), Reb Beach op gitaar (o.a. Alice Cooper), bassist Michael Devin (o.a. Lynch Mob), Brian Ruedy (o.a. Bryan Adams) op keyboard en drummer Brian Tichy ( o.a. Ozzy Osbourne) tegenwoordig deel uit van de band. Na een geweldige show in 2008 zijn ze weer terug in 013 voor een exclusief optreden en zullen de heren de Dommelsch Zaal als vanouds op zijn kop zetten.

Deel: