Met ‘Het Kan Zo Mooi Zijn’ brengt Guus Meeuwis een uitgebalanceerd album op de markt. Eentje die Groots kan worden gebracht in een stadium tot in het intieme van het theater. Een heerlijke “feel good” cd met poprock nummers. Waarbij “Zeeën Van Tijd’ voor Guus Meeuwis begrippen zelfs ruig genoemd mag worden. Hij maakt echter de meeste indruk bij het ingetogen nummer ‘Waar Je Ook Bent’.

Naast Guus zijn zijn vrienden, zijn muzikanten, nadrukkelijk aanwezig dan in het verleden. Muzikaal is het stabiel en degelijk. Verrassend is het album echter niet. Thema’s als de (gelukkige) liefde en vriendschap staan wederom centraal. De tekstbijdrage van Jack Poels (Rowwen Hèze) over het luisteren van een cd alleen in de auto op een verlaten weg is een welkome verandering in de thematiek. En tevens een goede tip voor het beluisteren van, zoals Guus het zelf omschrijft, deze vlag in de tijd. “Regen op het raam, De ruitenwissers die swingen, Harder als het harder gaat.” ’t kan zo mooi zijn! (7/10) (Universal)

Deel: