Paul McCartney, Jimi Hendrix en Miles Davis stonden naar wat recentelijk bekend is geworden op het punt om een supergroep te vormen. Toen Hendrix, Davis en Davis’s drummer Tony Williams in 1969 het plan hadden om tesamen een album op te gaan nemen stuurden ze Paul McCartney een telegram met de vraag of hij mee wilde spelen. De tekst in het telegram luidt: “We are recording and (sic) LP together this weekend. How about coming in to play bass stop call Alan Douglas 212-5812212. Peace Jimi Hendrix Miles Davis Tony Williams”.

Echter, het lot kwam tussenbeide, Beatles assistent Peter Brown liet Douglas weten dat McCartney op vakantie was in Schotland en daar twee weken zou blijven. De sessie heeft nooit plaatsgevonden, Hendrix zou 11 maanden later op 18 september 1970 overlijden aan een overdosis drugs. Momenteel is het telegram te zien in het Hard Rock Cafe in Praag. Hard Rock historicus Jeff Nolan vertelde tijdens een interview voor een Amerikaanse krant dat Hendrix fanaten zich bewust zijn van het telegram. “Het zou een van de meest krankzinnige supergroepen zijn geweest”, aldus Nolan.

Deel: