Één week na het overlijden van Slayer’s Jeff Hanneman is de doodsoorzaak van de gitarist/tekstschrijver bekend gemaakt. Hanneman is overleden aan alcohol-gerelateerde cirrose, een aandoening aan de lever. In een bericht op Slayer’s officiële website is te lezen dat de bandleden gisteren (9 mei) op de hoogte zijn gesteld van Jeff’s doodsoorzaak. De afgelopen jaren liep Jeff te tobben met zijn gezondheid, maar niemand wist dat hij zó ziek was. Dit werd pas bekend tijdens de laatste dagen van zijn leven.

“In tegenstelling tot sommige berichten stond Jeff niet op de lijst voor een levertransplantatie ten tijde van zijn overlijden, ook niet in de tijd daarvoor. In feite leek het of hij aan het opknappen was, hij verheugde zich op het maken van nieuwe muziek”, aldus de bandleden. Jeff Hanneman overleed op 2 mei op 49-jarige leeftijd.

Deel: