Er wordt een speciaal concert ter ere van Deep Purple’s toetsenist Jon Lord georganiseerd. Het concert wordt georganiseerd door Jacky Paice, de vrouw van Deep Purple bandlid Ian Paice als onderdeel van haar ‘Sunflower Jam charity’. Het geld wat ermee opgehaald wordt zal ten bate komen van het onderzoek naar alvleesklierkanker, de ziekte waaraan Jon Lord op 16 juli 2012 overleed.

Lord was niet alleen Paice’s mede-bandlid maar ook Jacky’s zwager omdat hij getrouwd was met haar tweelingzus. Lord’s werk beperkt zich niet alleen tot Deep Purple, maar ook bij Whitesnake, Paice, Ashton and Lloyd, the Artwoods en de Flower Pot Men alsmede als gastartiest op een ontelbaar aantal albums van diverse artiesten.

Het concert zal begin 2014 worden gehouden, waar en wanneer zal nog bepaald moeten worden. Voor diegene die geïnteresseerd zijn in het concert kunnen zich inschrijven voor een nieuwsbrief op www.concertforjon.thesunflowerjam.com/.

http://www.youtube.com/watch?v=VE-499gzRMc

Deel: