TTNG staat voor “This Town Needs Guns”. Vanwege de recente schietpartijen in de Verenigde Staten en het omstreden wapenbezit besloot de band onder de genoemde afkorting door het leven te gaan.  TTNG is een driekoppige indierock of mathrock band uit Oxford, Groot Brittanië, vaak van samenstelling gewisseld maar nu bestaand uit gitarist Tim Collis, drummer Chris Collis en bassist Henry Tremain. In 2008 debuteerde de band met het album “Animals”. Daarna zijn er de genoemde wisselingen geweest, en dat geldt ook voor de muziekstijlen, alhoewel het uitgangspunt steeds het gitaarspel van Tim Collis is gebleven.

“13.0.0.0.0” is een technisch album met complexe drumpartijen en een melodieuze baslijn. De tempowisselingen en asymmetrische maatsoorten blijven het gehele album door aanwezig. De titels van de tracks als bijvoorbeeld “In The Branches Of Yggdrasil” en “2 Birds, 1 Stone And An Empty Stomach” zijn op z’n minst nieuwsgierig makend. En zou “Nice Riff, Clichard” een stille wens bevatten?

“13.0.0.0.0” is een album met leuke indierock, al moet het trio ervoor waken dat “herkenbaarheid” van hun muziek niet gaat resulteren in “gelijkheid” van alle nummers. Dan zou één lange track namelijk volstaan… (6/10)(Sargent House)

Deel: