Op zondag 21 april staat Laura Jansen in Paradiso Amsterdam. Afgelopen maart bracht Laura Jansen haar tweede album ‘Elba’ uit. ‘Elba’ is de opvolger van het debuut- en succesalbum ‘Bells’ dat in ons land maar liefst 70.000 keer over de toonbank ging. Het album is geproduceerd door Matt Hales (Aqualung), die eerder werkte met Lianne La Havas en Jason Mraz. Laura Jansen staat bekend om haar mix van donkere, alternatieve popliedjes en gevoelige pianosongs.

De Nederlands-Amerikaanse Laura Jansen begon haar muzikale carrière aan het Nederlandse conservatorium, voordat ze haar studie voortzette in Boston. Haar eerste lied schreef ze na een pijnlijke break-up – het schrijven en componeren van muziek voelde als therapie. In plaats van het imiteren van haar grote idolen Emmylou Harris en Patty Griffin, zocht ze naar een eigen stem en geluid waarbij ze zich op haar gemak voelde. ‘Bells’ kwam daarruit voort, met daarop de single ‘Single Girls’.

De Kings of Leon cover van ‘Use Somebody’ bracht Laura Jansen echter de internationale sterrenstatus waar ze zo hard aan werkte. ‘Elba’ is het gevolg op het debuutalbum, en laat zien dat Laura Jansen is gegroeid als muzikante. Haar tedere en lichte pianoklanken en haar donkere en intense woordkeuze sluiten naadloos aan bij de wijds klinkende productie van Hales. Kaarten voor het concert kosten €20,- en zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.

Deel: