In 2003 bracht Ane Brun haar debuutalbum ‘Spending Time With Morgan’ uit. Inmiddels zijn we tien jaar verder en is Ane Brun uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde en succesvolste singer-songwriters uit Zweden. Om haar tienjarig jubileum op passende wijze luister bij te zetten verschijnt op 3 juni via V2 Records het album ‘Songs 2003 – 2013’. Het 32 nummers tellende album bevat haar singles en allermooiste composities, maar ook live-opnames, niet eerder uitgebracht materiaal en covers, zoals Arcade Fire’s ‘Neighbourhood #1’.

Met ‘Songs 2003 – 2013’ wordt eens te meer duidelijk wat een veelzijdige artiest Ane Brun is. Ze excelleert in betoverende en fragiele akoestische nummers, maar brengt net zo makkelijk bombastische nummers vol dramatiek, zoals op haar laatst verschenen studioalbum ‘It All Starts With One’. Tien jaar is een lange tijd waarin een hoop is gebeurd, maar toch is er voor Ane weinig veranderd: ’I kind of told myself early on to continue doing this as long as it gave me pleasure, and it still does, more than ever. I’m still finger picking in front of my favourite TV series or with my morning coffee, just like I did ten to fifteen years ago. And it still fascinates me, just like it did when I wrote one of my very first songs, ‘Wooden Body’, sometime around the year 2000…’

Deel: