Natuurlijk kennnen we allemaal Mark King, bassist/zanger van de legendarische band Level 42, bekend van enorme hits als ‘Lessons in Love’, ‘Something About You’, ‘Hot Water’ en het schitterende ‘It’s Over’. Larry Graham (Sly and the Family Stone en oprichter/frontman van Graham Central Station) is voor velen misschien onbekend, maar voor kenners is het naast King een van de beste bassisten, zoniet de beste bassist ter wereld. Graham is de uitvinder van het “slappen”, de manier van bas spelen groot gemaakt door Mark King.

Buiten Mark King zijn na Graham ook andere bassisten de “slap” bass stijl gaan gebruiken waaronder Les Claypool (Primus), Bootsy Collins, Louis Johnson, Flea, Tim Commerford, Peter Hook, Mike Mills, Victor Wooten, Jonas Hellborg, Kim Clarke of Defunkt, Marcus Miller, Stanley Clarke, John Norwood Fisher, P-Nut, Danny McCormack, Matt Noveskey, Dirk Lance, en Pino Palladino. Op zondag 10 maart 2013 vochten King en Graham een ware “Bass Battle” uit in het Jazz Cafe te Londen. Bekijk hieronder dit bassgeweld!

Deel: