Op zondag 7 april worden live showcases van Charles Bradley en Sabrina Starke opgenomen voor het televisieprogramma Ziggo Live. Opnames bijwonen? Ga naar www.ziggo.nl/ziggolive en zet jezelf met je vrienden op de gastenlijst!

Je hoort het niet vaak: pas op 62 jarige leeftijd een geweldige debuutplaat uitbrengen. De Amerikaanse Soulzanger Charles Bradley deed het in 2011 met No Time For Dreaming. En mede dankzij de daarop te vinden hit The World (Is Going Up To Flames) maakte het hem in één klap wereldberoemd.

Ruim 40 jaar doorlopend arm, soms dakloos, maar altijd vol hoop op een muziekcarrière: het is een American Dream-verhaal uit het boekje. Het zijn de levenservaring en pijn die je terughoort in de pure soulmuziek van voormalig James Brown-imitator Charles – Screaming Eagle of Soul – Bradley.

Op 2 april verschijnt Victim of Love. De reeds vooruitgesnelde single Strictly Reserved For You laat horen dat het sprookje gelukkig nog lang niet uit is.

 

Gewapend met een gitaar en een unieke stem, besloot inmiddels tweevoudig Edison-winnares Sabrina Starke vanuit het achtergrondkoor van een reggaeband naar voren te treden. Met folk, soul en jazz als muzikale uitgangspunten en onder andere Billy Holiday, Ray Charles en Tracy Chapman als inspiratiebronnen, verscheen in 2008 een goed ontvangen debuutplaat.

Op 3 mei 2013 verschijnt met Lean On Me, The Songs Of Bill Withers al weer het derde album van de Rotterdamse zangeres. Een album dat ze samen opnam met het Metropole Orkest

Deel: