Zowel wereldact Major Lazer als Alain Clark met de danceformatie Hardsoul treden dit jaar op op XO Live, het voormalige Extrema Outdoor. Dat maakten radiopresentator Giel Beelen en zanger Alain Clark zelf donderdagochtend bekend op 3FM. Zaterdag 13 juli beleeft het populaire festival zijn achttiende editie aan het strand van Aquabest. Eerder werd al bekend dat zowel Knife Party als het Berlijnse technocollectief van Innervisions acte de présence zullen geven.

Major Lazer
Naast zijn samenwerkingen met Beyoncé, Santigold, M.I.A. en bijvoorbeeld Afrojack is de wereldster Diplo vooral bekend van Major Lazer. Deze formatie scoorde vorig jaar nog wereldhits zoals “Get Free” en de immer productieve Diplo heeft alweer meer muziek gepland voor Major Lazer. Het nieuwe album “Free the Universe” komt zelfs volgende week uit. De kersverse single heet “Watch Out For This” en stijgt momenteel hard in de charts.

Aan de single hebben overigens niemand minder dan de Nederlandse artiesten FS Green en Flexican een behoorlijke hand gehad in de productie. Major Lazer werkt op het album verder bijvoorbeeld op de albumtrack “Bubble Butt” samen met Bruno Mars, Tyga en Mystic.

Alain Clark
Alain Clark zal een uniek optreden geven op XO Live met Hardsoul dit jaar. Hardsoul is het bekende live danceconcept van dj/producer Roog en zijn broertje Greg van Bueren. Maar dat is niet alles, ze nemen namelijk soulzangeres Berget Lewis en een maar liefst vijftienkoppig gospelkoor mee! De band bestaat verder uit onder meer een percussionist en ook speelt saxofonist Susanne Alt live mee.

Knife Party en Innervisions
Vorige week werd al bekend dat dubstepsensatie Knife Party de enige Nederlandse festivalshow op XO Live zal geven deze zomer. Verder zal het spraakmakende Innervisions-collectief met de artiesten Henrik Schwarz, Âme, Dixon en gastmuzikanten maar liefst vijf uur lang verschillende liveoptredens zal verzorgen op een nieuw hoofdpodium dat meer geënt is op techhouse, house en warme techno.

XO Plus
Ook meesterkoks Hans van Wolde en Ron Blaauw staan op XO Live. De tweesterrenchefs zullen optreden en koken in de XO Plus, een gedeelte van het festival dat is ingericht voor de bezoeker die iets meer luxe en comfort behoeft.

Roer om
Vorig jaar ging bij Extrema Outdoor het roer om. On de nieuwe noemer ‘XO Live’ blijft het festival elektronische muziek programmeren, maar durft het te zoeken naar bijzondere combinaties en meer beleving op en rondom het podium.

Foto (c) Mike Breeuwer

Deel: