Komende lente zal Queensryche , na vorig jaar nogal rommelig afscheid genomen te hebben van zanger Geoff Tate, een nieuw album uitbrengen. De titel van het album is nog onbekend, wel is de releasedatum vrijgegeven, op 11 juni zal de band, bekend van hun hit ‘Silent Lucidity’ hun 13e album in de winkels hebben liggen. Onlangs maakte de band bekend dat ze op 26 april een eenmalige show in Nederland zullen geven, en wel in de Effenaar te Eindhoven.

Deze vijf Amerikanen maakten in de jaren tachtig furore met hun melodieuze, verhalende metalsongs die een perfecte brug leken te slaan tussen de techniek van Van Halen, het showelement van Kiss, de melodieën van Queen en de sfeer van Pink Floyd. Wat ooit begon als een metalband die deed denken aan Iron Maiden en Judas Priest, groeide uit tot een groep die in 1988 en 1990 maar liefst twee Magnum Opussen eruit persten.

De albums ‘Operation: Mindcrime’ en ‘Empire’ zijn ware metalklassiekers waarop Queensrÿche de rock- en metalwereld inpalmde. Ook met de studioplaten die volgden pakte Queensrÿche uit met conceptachtige platen, rijk aan muzikale ideeën en technisch vernuft.

Versterkt met de legendarische Crimson Glory zanger Todd de La Torre verkeert de band sinds kort weer in ongekende bloedvorm! Sterker nog, eindelijk staan de klassiekers als Queen Of The Reich, Eyes Of A Stranger en Empire weer op de setlists, die op internet de ronde doen!

Deel: