Na de Rolling Stones staat de volgende legendarische band klaar om hun 50-jarig jubileum te gaan vieren. De oprichter van The Hollies liet onlangs weten dat hij is gaan tellen vanaf het moment dat de band hun eerste voetstappen zetten in de beroemde Abbey Road Studios. “Als we die datum aanhouden dan is ons 50-jarig jubileum in maart”. Na 50 jaar zijn er nog twee originele leden van de band over, te weten drummer Bobby Elliott (71) en gitarist/zanger Tony Hicks (67).

Bobby herinnert zich nog wat de aanleiding was tot het mogen opnemen in de Abbey Road Studio. “The Beatles hadden hun eerste hits en Ron Martin kwam naar ons kijken in de Cavern in Liverpool. The Beatles gingen daar weg en wij trokken er in”, vertelde hij. “Wij zouden twee sessies doen, een rond lunchtijd en een in de avonduren. Wat Ron zag en hoorde beviel hem en hij nodigde ons uit in de Abbey Road Studios voor een auditie. Deze auditie verliep prima en we begonnen nummers op te nemen, de rest is geschiedenis”.

Ook herinnert hij zich het eerste nummer dat The Hollies opnamen. “‘Ain’t That Just Like Me’, onze eerste single, was een bescheiden hitje. Het haalde nét de top 30. Daarna brachten we een cover van ‘Searching’ uit. Toen wederom een cover; ‘Stay’ waarna we een nummer twee hit hadden met ‘Just One Look’, daarna ‘Here I Go Again’ en ‘Yes I Will’. Ik denk dat wij volgens het Guinness Book of Records in de 60’s en 70’s meer hits hebben gehad dan de Beatles”. The Hollies vieren hun jubileum tijdens een tournee die ze over een paar weken naar onder andere Nieuw Zeeland en Australie brengt.

Kijk en luister hieronder naar een van The Hollies’ grootste hits ‘The Air That I Breathe’.

http://www.youtube.com/watch?v=Bb7S8-Iewi0

Deel: