Jannes, Koning der piraten, is zaterdagavond op het podium van een bomvol Gelredome verrast met een gouden plaat voor zijn CD-DVD ‘Jannes Live in Ahoy’. Voor aanvang van Jannes’ optreden tijdens het Mega Piraten Festijn 2012, kreeg Jannes uit handen van presentator Willy Oosterhuis de gouden plaat. De gouden plaat is de negende gouden plak die de populaire zanger heeft ontvangen in zijn omvangrijke carrière.

Jannes was op 8 september jl. voor het eerst te zien met een eigen show in de Rotterdamse concertzaal Ahoy. Voor een uitverkochte zaal wist hij samen met zijn 16-koppige band 2,5 uur lang een geweldige show neer te zetten waarin hij o.a. werd bijgestaan door gastartiesten als Sieneke, George Baker, Willem Barth, Grad Damen, Stef Ekkel en Koos Alberts. Op 26 oktober kwam de live registratie van dit unieke concert uit op CD-DVD en DVD, die een week later binnenkwam op #1 in de DVD charts.

http://www.youtube.com/watch?v=YYxcsJGnZYY De carrière van Jannes kent inmiddels vele hoogtepunten. Zo scoorde hij vijf nummer 1 albums, één nummer 1 DVD, behaalde hij 9 gouden platen, 2 platina platen en heeft hij inmiddels meer dan 500.000 albums verkocht. Ook op YouTube is de sympathieke Drentenaar een enorm hit. De videoclips van Jannes hebben bij elkaar meer dan 8,5 miljoen views behaald. De videoclip van ‘Zwevend Naar Geluk’ is alleen al meer dan 2 miljoen keer bekeken. Op Spotify scoort de zanger ook hoge cijfers. Met meer dan 1 miljoen behaalde streams is hij ook op Spotify één van de best beluisterde Nederlandstalige artiesten. In juni bracht de volkszanger zijn twaalfde studio album ‘Op Volle Kracht’ uit die meteen na release op nummer 1 binnenkwam in de album charts.

Deel: