Vanaf april 2013 zullen de beroemde Japanse Yamato drummers 40 shows geven in Nederland en België. “The Best of 20 Years Yamato” is een atletisch en muzikaal spektakel met naast de drums, veel aandacht voor kostuums, vormgeving en belichting. Intens fysieke kracht ontmoet verfijnde subtiliteit. De drummers voeren je moeiteloos mee in hun ritmische wereld, dankzij hun grootse en meeslepende spel waar de energie en kracht letterlijk en figuurlijk van afspat. Ongeremde dynamiek, vertederende humor, delicate verstilling en gedisciplineerde perfectie zijn de ingrediënten die Yamato, the Drummers of Japan, aan de top hebben gebracht. Waar ook ter wereld, schiet het publiek uit de stoel om de drummers te bedanken met een overweldigend applaus voor het onvergetelijke concert.

Yamato werd in 1993 opgericht in Asuka-Japan en bestaat uit 5 jonge vrouwen en 5 jonge mannen. Inmiddels hebben zij al ruim 2500 concerten gegeven in meer dan 50 landen met wereldwijd meer dan 4 miljoen bezoekers…. Met aanstekelijke energie brengt Yamato de eeuwenoude kunst van het Taiko drummen in het theater. De essentie van de optredens van Yamato is het uitwisselen van energie met het publiek. De trillingen van de drums raken diep in je hart.

Zowel fysiek als mentaal zijn ze ijzersterk. Het bespeen van de soms manshoge trommels is topsport. Alleen door intensieve training en uiterste concentratie bereiken de leden van de Yamato de fysieke conditie, die hen in staat stelt deze inspanning te leveren. De trommelaars verliezen elk zo’n twee liter vocht per voorstelling.

De volle zalen bewijzen dat de Japanse drummers er keer op keer in slagen het publiek te boeien, te verbazen en te imponeren met hun geoliede samenwerking. Ook in Nederland en België, waar zij al meerdere tours met veel succes hebben gedaan. Nederland en België zijn de eerste landen, na Engeland, die Yamato aandoet met de nieuwe 20th Anniversary Tour.

19 APR TIEL – AGNIETENHOF BESTEL KAARTEN
20 APR STEENWIJK – DE MEENTHE BESTEL KAARTEN
24 APR WAALWIJK – DE LEEST BESTEL KAARTEN
25 APR DEN HAAG – LUCENT DANSTHEATER BESTEL KAARTEN
26 APR HENGELO – RABOTHEATER BESTEL KAARTEN
27 APR AMERSFOORT – DE FLINT BESTEL KAARTEN
28 APR SITTARD – STADSSCHOUWBURG BESTEL KAARTEN
30 APR HASSELT – CULTUUR CENTRUM BESTEL KAARTEN
01 MEI BERGEN OP ZOOM – DE MAAGD BESTEL KAARTEN
02 MEI NIEUWEGEIN – DE KOM BESTEL KAARTEN
03 MEI DELFT – DE VESTE BESTEL KAARTEN
04 MEI BRUGGE – CULTUUR CENTRUM BESTEL KAARTEN
07 MEI AMSTERDAM – THEATERFABRIEK BESTEL KAARTEN
08 MEI AMSTERDAM – THEATERFABRIEK BESTEL KAARTEN
09 MEI AMSTERDAM – THEATERFABRIEK BESTEL KAARTEN
10 MEI TURNHOUT – DE WARANDE BESTEL KAARTEN
11 MEI ENSCHEDE – WILMINKTHEATER BESTEL KAARTEN
12 MEI LOKEREN – CC LOKEREN BESTEL KAARTEN
14 MEI HEERLEN – PARKSTAD LIMBURG THEATERS BESTEL KAARTEN
15 MEI WAGENINGEN – JUNUSHOFF BESTEL KAARTEN
16 MEI BEVERWIJK – KENNEMER THEATER BESTEL KAARTEN
17 MEI BREDA – CHASSÉ THEATER BESTEL KAARTEN
18 MEI ZAANDAM – ZAANTHEATER BESTEL KAARTEN
19 MEI EINDHOVEN – PARKTHEATER BESTEL KAARTEN
20 MEI EINDHOVEN – PARKTHEATER BESTEL KAARTEN
22 MEI OSS – DE LIEVEKAMP BESTEL KAARTEN
23 MEI DRACHTEN – DE LAWEI BESTEL KAARTEN
24 MEI ROTTERDAM – NIEUWE LUXOR BESTEL KAARTEN
25 MEI ROTTERDAM – NIEUWE LUXOR BESTEL KAARTEN
28 MEI VENLO – MAASTHEATER BESTEL KAARTEN
30 MEI LEIDEN – LEIDSE SCHOUWBURG BESTEL KAARTEN
31 MEI ZOETERMEER – STADSTHEATER BESTEL KAARTEN
01 JUN ZOETERMEER – STADSTHEATER BESTEL KAARTEN
02 JUN GOUDA – GOUDSE SCHOUWBURG BESTEL KAARTEN
04 JUN ARNHEM – SCHOUWBURG ARNHEM BESTEL KAARTEN
05 JUN ARNHEM – SCHOUWBURG ARNHEM BESTEL KAARTEN
06 JUN APELDOORN – ORPHEUS BESTEL KAARTEN
07 JUN TILBURG – THEATERS TILBURG BESTEL KAARTEN
08 JUN TILBURG – THEATERS TILBURG BESTEL KAARTEN
12 JUN UTRECHT – STADSSCHOUWBURG UTRECHT BESTEL KAARTEN
Deel: