Speedfest krijgt er dit jaar naast de Trashers-, Wreckers- en Demolition Stage nog een vierde podium bij: de Thunderbolt. Dit uit ijzeren golfplaten opgetrokken bikerscafé beleefde in april van dit jaar zijn wereldwijde primeur op Paaspop in Schijndel en bleek een enorme hit. De stoere maar sfeervolle Thunderbolt was zelfs een dusdanig groot succes dat Speedfest hem dit jaar als heavy hangout heeft ingelijfd. Zaterdag 8 december zal er vroeg worden afgetrapt met de tweede Speedfest-primeur van dit jaar: het Rock ‘n’ Rolliteratuurtje.

Aangezien Speedfest-bezoekers dol zijn op sexdrugs&rock’n rollverhalen uit het Echte Leven, heeft de organisatie drie auteurs uitgenodigd voor een heus literair uur in de Thunderbolt, het zogeheten Rock ‘n’ Rolliteratuurtje. Niemand minder dan ex-Heideroosje Marco Roelofs, ondergrondschrijver & cybercolumnist Mark Verver en schrijver/journalist/columnist/TV-presentator Leon Verdonschot dragen uit eigen werk voor en zullen na afloop signeren. Roelofs leest voor uit zijn fascinerende en ontroerende autobiografie Kaal; Verver (die onlangs zijn prachtige roman Snoep uitbracht) uit de Dikke Dennis-biografie Ik Heb Nergens Spijt Van en Verdonschot zal uit zijn onuitputtelijke hoeveelheid verhalen putten en wellicht ook een exclusieve prehear geven uit zijn binnenkort te verschijnen nieuwe roman Alles Van Elkaar. De Thunderbolt (en biertaps) openen om 13.30 uur en het Rock ‘n’ Rolliteratuurtje duurt van 14.00 – 15.00 uur. Vanwege beperkte capaciteit geldt vol = vol!

Naast de Thunderbolt en het Rock ‘n’ Rolliteratuurtje heeft Speedfest dit jaar nog een derde primeur: een Speedfest-kalender met twaalf pin-ups. Een groot aantal dames heeft zich aangemeld voor een plek op de kalender die vanaf omstreeks half december van dit jaar te koop zal zijn. Meer informatie hierover volgt spoedig.

Met de toevoeging van het vierde podium Thunderbolt zijn voor zowel Speedfest als voor Distortion (het nieuwe metalfestival dat op zondag 9 december in het Klokgebouw plaatsvindt) nu de definitieve timetables gereed, te vinden op de respectievelijke websites.

Dagtickets kosten € 35,- en een combiticket voor beide festivals € 55,-. Prijzen zijn exclusief servicekosten en zijn online verkrijgbaar (Speedfest & Distortion) maar ook als harde tickets via regionale voorverkoopadressen. De voorverkoop van met name Speedfest gaat erg hard dus de organisatie raadt iedereen aan om een ticket in de voorverkoop te bemachtigen.

Deel: