Major Harris, een voormalig lid van de “Philadelphia sound” groep the Delfonics, bekend van zijn uit 1975 daterende solo-hit ‘Love Won’t Let Me Wait’, is naar wat nu bekend is geworden afgelopen vrijdag aan de gevolgen van hart en longfalen overleden. In de jaren ’60 maakte Harris deel uit van een aantal bands, inclusief the Charmers, Frankie Lymon’s Teenagers en Nat Turner’s Rebellion. Begin jaren ’70 trad hij toe bij de Delfonics – in de plaats komend voor Randy Cain – en had daarmee diverse hits, waaronder ‘La-La (Means I Love You)’ en ‘Didn’t I (Blow Your Mind This Time)’.

In 1974 besloot Harris om de band te verlaten en een solo carriĆ«re te beginnen. Hij nam een serie R&B singles op, met ‘Love Won’t Let Me Wait’ piekend op de 5e plaats van de U.S. Billboard Hot 100 hitlijst. Geschreven door Vinnie Barrett en Bobby Eli, behaalde het nummer de gouden status. ‘Love Won’t Let Me Wait’ werd in 1984 door Johnny Mathis en Deniece Williams als duet gecovered, door Luther Vandross in 1988 en vorig jaar door Seal, voor zijn album getiteld ‘Soul 2’. Major Harris is 65 jaar geworden.

http://youtu.be/BQAFluMiwIo

Deel: