Jan Smit zit 15 jaar in het vak en ter ere daarvan presenteert Jan zijn eigen biografie: “Het Geheim Van De Smit”. Reden voor de complete vaderlandse pers om weer uit te rukken naar Restaurant “Old Dutch” waar het eerste exemplaar van het boek door Peter van der Vorst wordt uitgereikt aan de Volendamse zanger.

In het boek vertelt niet alleen de zanger zijn verhaal maar laat schrijver, journalist, dorpsgenoot en vriend Eddy Veerman ook familie, vrienden en collega’s aan het woord. ”Vrienden, familie, collega’s en oud-leraren die een boekje over mij opendoen. Dat is best apart”, zegt Jan. Hij omschrijft het boek als ”een soort handleiding voor een beginnend artiest.”

Omdat de voltallige Nederlandse pers toch al op het dorp aanwezig is wordt gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nieuwe single van Jan te presenteren. Het nummer “Sla Je Armen Om Me Heen” is een duet met actrice Roos van Erkel en is de titelsong van de film “Het Bombardement”waarin Jan de hoofdrol speelt. Roos van Erkel is in deze film zijn tegenspeelster. De film gaat op 20 december in première.

Deel: