Ryan Shaws debuutalbum This is Ryan Shaw leverde in 2007 een onvervalste muzikale parel op. Shaw wekt met zijn warme, soulvolle stem de eerste Motownjaren weer tot leven. Dat bleek ook tijdens zijn optredens op het festival in 2008 en 2010. Shaw lijkt het beste van twee werelden te verenigen. Als kind van streng religieuze ouders, in het diepe zuiden van Georgia, is alles wat hij in zijn jeugd leert kennen gospel. Die muzikale leerschool bezorgt hem in zijn puberjaren een rol in een gospelmusical die ook de grote stad aandoet: New York. Daar hoort hij voor het eerst soulmuziek in haar volle omvang. De vonk springt over en een ster lijkt geboren. Met zijn expressieve stem combineert hij moeiteloos de klasse van de oude Motownsound met het broeierige Stax geluid. Niet voor niets werd hij al tweemaal genomineerd voor een Grammy.

De tournee zou vanavond in Rotterdam aftrappen, maar wegens repetitieverplichtingen voor Motown The Musical die in maart 2013 in premiere gaat op Broadway, is deze uitgesteld tot februari 2013

Deel: