Afgelopen zaterdag presenteerde Re:Freshed Orchestra hun debuutalbum Re:Encore in GROUNDS. Re:Encore is tot stand gekomen na een samenwerking tussen het orkest en labeleigenaar Kees Heus van Kindred Spirits. Een repetitiefilmpje op You Tube van de Jay-Z tribute avond in oktober 2011 in GROUNDS trok de aandacht van het label. Al snel ontstond het idee om een instrumentaal DJ-album op te nemen in de E-Sound studio te Weesp met producer Wiboud Burkens en engineer Mendel Pool. Het is een frisse kijk op de muziek van Amerikaanse rapper Jay-Z vol met muzikale verrassingen en unieke interpretaties. Re:Freshed Orchestra is ontstaan in GROUNDS en is een initiatief van GROUNDS-programmeur Sigmar Vriesde i.s.m. artistiek leider Alex van Popta en bandleider Furlan Felter.

Het orkest bestaat uit een vaste ritmesectie (bas, gitaar, toetsen en drums) uit bekende bands zoals die van Gery Mendes, Ziggy & Ntjam Rosie. Deze worden aangevuld met traditioneel klassiek geschoolde muzikanten (strijkers, blazers en percussie) van het Rotterdamse conservatorium. De naam Re:Freshed staat voor een herinterpetatie van de muziek van de held in de muziekgeschiedenis waar een eerbetoon aan wordt gebracht. Bij elke editie delen ervaren muzikanten, zangers en of rappers uit binnen en buitenland met het orkest het podium.

Re:Freshed Orchestra start hun tour door Nederland op 14 september in poptempel Paradiso en op 15 september in GROUNDS en gaat daarna het hele land door. Hou de website http://www.refreshed-orchestra.com in de gaten voor het laatste nieuws rondom het orkest en alle speeldata.

 

 

 



Foto’s (c) 2012 Eric van Nieuwland

Deel: