Zondag presenteerde Qeaux Queax Joans haar op het [PIAS] label uitgebrachte debuut CD “No Man’s Land”. Het verhaal achter Qeaux Queax Joans is bij de meeste wel bekend. Voor degene die het nog niet weten, ze is al sinds haar 7e levensjaar bezig met het schrijven van liedjes, heeft conservatorium gedaan en sprong in 2009, tijdens een concert van Seasick Steve, spontaan het podium op omdat als ze dat niet zou doen ze er spijt van zou krijgen. Ze liet zich niet afpoeieren en maakte zo’n indruk op Seasick Steve dat hij zijn voorprogramma van zijn 2011 tour afbelde en Qeaux Queax Joans in zijn voorprogramma zette. Daarnaast mocht ze het voorprogramma doen van zowel Beth Hart en Ben Caplan en stond ze in DWDD.

En zondag dan, in een afgeladen Oude Zaal van De Melkweg speelde ze de liedjes van haar debuut cd. Het is een album geworden met lekker in het gehoor liggende luisterpopliedjes die doorspekt zijn met jazz, soul en blues. Zelf heeft ze het over alternatieve rhythm & blues. Maar ze speelt met haar band de nummers vol overgave en springt aan het begin van de show zelfs van het podium om op een vleugel midden in de zaal een 2-tal nummers te spelen. Het publiek dicht bij haar zoals ze dat graag heeft.

Helaas is het na ruim 5 kwartier alweer voorbij. Het lijkt alsof ze nog maar 3 nummers heeft gespeeld, zo weet ze te boeien. Per 8 oktober is de CD in de winkel verkrijgbaar en dat zal worden opgeluisterd met Concerto-instore concerten van Qeaux Qeaux door het hele land. Mijn tip: ga haar luisteren en eventueel bij 1 van deze concerten zien!

 

 


Foto's (c) 2012 Bert Vethaak

Deel: