Bob Dylan is in de tegenaanval gegaan met betrekking tot de kritieken die hij heeft ontvangen omdat hij plagiaat gepleegd zou hebben. De legendarische muzikant reageerde snel om zichzelf te verdedigen over het quoten van andere artiesten en het gebruiken van materiaal voor zijn eigen werk. Hij noemde de critici "wussies and pussies" en zei dat deze mensen van hetzelfde soort zijn die hem Judas noemden tijdens het in 1965 gehouden Newport Folk Festival toen hij een akoestische voor een elektrische gitaar omwisselde.

Dylan vertelde: "Judas is de meest gehate naam in de geschiedenis van de mensheid. Mochten jullie ooit denken dat je ooit uitgescholden bent, probeer hier maar eens mee om te gaan. Ja, en waarom eigenlijk? Om het bespelen van een elektrische gitaar? Als dat op welke manier dan ook te vegelijken zou zijn met het verraden van de Heer en ervoor te zorgen dat hij gekruisigd werd…. Al deze "evil motherf*****s" mogen wat mij betreft wegrotten in de hel!".

Toen hem gevraagd werd over het niet vernoemen van de literaire bronnen die hij gebruikt heeft en het quoten van de 19e eeuwse dichter Henry Timrod, legde Bob uit dat hij juist diegene was die de dichtkunst weer op de kaart heeft gezet. Hij vervolgde: "Wat Henry Timrod betreft, hebben jullie ooit van hem gehoord?, wie heeft recentelijk nog zijn werk gelezen?, en wie heeft hem weer de spotlights gezet?". De 71-jarige zanger zegt dat zijn muzikale talent niets te maken heeft met het lenen van woorden van andere mensen. Hij voegde toe: "Dit heet nou tekstschrijven. Het heeft te maken met rime en melodie, meer niet".

Deel: