Lange tijd was platenmaatschappij Suburban gehuisvest in een armzalig, oud, krakkemikkig, bouwval van een hok. Heel rock & roll, maar begin dit jaar zijn ze toch maar eens verhuisd naar een fatsoenlijk pand. Om ons keiharde vertrouwen en immens grote muziekhart te tonen begonnen we gelijk maar een platenzaak. ‘Waarom niet?’ is Suburban’s nieuwe bedrijfsmotto. Gevestigd in Haarlem vonden zij zich te midden van een hoop andere, toffe platenzaken. In plaats van keihard de concurrentie aan te gaan besloten ze samen te werken.

Met de vijf onafhankelijke platenzaken en poppodium Patronaat ging Suburban rond de tafel. Handen werden geschud, biertjes werden gedronken, anekdotes uitgewisseld en hopla; Haarlem Vinyl Stad was geboren. Haarlem Vinyl Stad brengt 29 september, tijdens het jaarlijkse Haerlemsche Helden Festival, een 7-inch vinyl single uit met daarop vier nummer van Haarlemse bands. Bintangs, Heist, Good Meat en Those Foreign Kids staan met een track op de vinyl single. Oude legendes en nieuw talent, zeer verschillend maar allen Haarlems.

De single zal tegen een aantrekkelijke prijs aangeboden worden. Bezoekers van het Haerlemsche Helden festival kunnen bij aanschaf van een Haarlem Vinyl Stad ticket een kaartje voor het festival plus de 7-inch voor slechts tien euro aanschaffen. Een kaartje zonder single kost zeven euro vijftig.

Deel: