Voor de 5e keer organiseert RTL de Sunday Sessions, een muziekfestijn waarbij de foyer van Studio 21 in Hilversum wordt omgetoverd in een intieme concertzaal. Tijdens de eerste 4 edities stonden Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Gare Du Nord en Waylon op het podium, vandaag is het de beurt aan Xander de Buisonjé om met zijn 13-koppige begeleidingsband de uitverkochte foyer een mooie avond te bezorgen.

Xander heeft vanavond een setlist samengesteld met een mix van oude en nieuwe nummers met daarbij enkele covers van artiesten die hij hoog in het vaandel heeft staan. Zo komen onder andere 'Move Like Jagger' van Maroon 5 en 'Dance With Somebody' van Whitney Houston voorbij, maar ook de Frans Bauer klassieker 'Heb Je Even Voor Mij' in een funk-uitvoering en de George Baker golden oldie 'Little Green Bag' in een salsa uitvoering. Een van de nieuwe nummers die hij brengt is 'De Wereld Redden'. Het van oorsprong Duitse liedje is hem aangereikt door het management van Glennis Grace en door hem zelf voorzien van een Nederlandse tekst.

Met Glennis Grace hebben we gelijk 1 van de gasten genoemd die vanavond een duet zingen met Xander. Na het grapje dat deze zangeres er voor gezorgd heeft dat hij een mooie nieuwe aanbouw aan z’n huis heeft zingen ze samen het Volumia-nummer 'Er Is Altijd Een Weg'. Al eerder in het programma heeft er een duet plaats gevonden. Niemand minder dan rapper Yes-R is bereid gevonden om samen met Xander 'Hou Me Vast' te zingen.

Twee uur en 15 liedjes verder is de avond voorbij en hebben de aanwezig een topavond voorgeschoteld gekregen. Degene die vanavond niet aanwezig waren hoeven niet te treuren want de hele show is opgenomen en zal worden uitgebracht op cd. Het aangekondigde duet met Lieke van Lexmond (zij was door andere werkzaamheden verhinderd) zal hieraan nog worden toegevoegd.

 

 


Foto's (c) 2012 Bert Vethaak

Deel: