Op vrijdagavond 15 juni wordt de 25ste editie van Festival Mundial spectaculair geopend door acht fanfares op drie pleinen in de binnenstad van Tilburg. Deze opening wordt verzorgd door wethouder Erik de Ridder, die op de Heuvel het Mundial-vaandel plaatst. Peer de Graaf slaat als fanfareleider de maat op zijn unieke manier. Bij feest hoort van oudsher een fanfare. Tilburg had een aantal jaar geleden een twintigtal fanfares, nu is er slechts één over: de Volt.

Internationaal zijn ‘moderne’ fanfares juist booming. Daarom het idee om samen met acht verschillende fanfares op de verjaardag van Festival Mundial de ‘nieuwe’ Taptoe een fris gezicht te geven. Het openingsconcert vindt om 20.15 uur op De Heuvel plaats, door een optreden van de allerjongsten: Volt Juniors. Tussen 20:30u en 22:30u vinden verschillende optredens plaats op het Piusplein, korte Heuvel en Heuvel, gevolgd door een heuse Finale Fanfare Battle op de Heuvel vanaf 22:30 uur.

De volgende fanfares zullen aanwezig zijn: Volt juniors, Jubileum fanfare bestaande uit muzikanten van: Drumfanfare Volt, Drumfanfare D.I.O.S., Brabantband en Muziekvereniging Marijke, Batala, Sonic Brassband, Stille Fanfare, Fanfare Kimbanguiste, Blaas of Glory en de Fietsfanfare.

De muziek line-up van Festival Mundial 2012 bestaat onder andere uit Pitbull, Crystal Fighters, The Kyteman Orchestra, La Pegatina, Habib Koité & Guests featuring Dobet Gnahoré, Kareyce Fotso & Aly Keita), Caro Emerald, Stephen Marley with special guests Jo Mersa & Jasmin Karma, AfroCubism, Blaudzun, Blitz The Ambassador, GoodLuck en de Dropkick Murphys. Naast muziek vertegenwoordigen performing arts en dansacts de programmering van Festival Mundial.

De 25ste editie van Festival Mundial vindt plaats op 16 en 17 juni 2012 in het Leijpark te Tilburg. De reguliere verkoop is inmiddels van start gegaan. De kaarten zijn te koop via www.festivalmundial.nl of via facebook.com/festivalmundial. Een weekendticket kost 50 euro. Festival Mundial presenteert een mix van wereldwijde cross-overs en toonaangevende talenten. Naar verwachting komen er 40.000 festivalbezoekers op het tweedaagse evenement af.

Deel: