Racoon speelde 31 maart voor een uitverkochte Heineken Music Hall in een grotere bezetting dan normaal. Voor deze XL bezetting werden acht Nederlandse strijkers en vier Belgische blazers aan de band toegevoegd. Deze keuze is zo goed uitgepakt dat de band ervoor kiest om op Pinkpop in dezelfde formatie te spelen en er zelfs nog een strijker aan toe te voegen. Ook zal Racoon 25 augustus op het ‘RTL Viert De Zomer Concert’ optreden naast onder anderen Ilse de Lange, Van Velzen en Gers Pardoel. 

Meer goed nieuws vanuit het Racoon front. ‘Racoon & Friends for Jayden’, een benefietconcert voor Stichting Jayden op de Grote Markt in Goes, is compleet uitverkocht. Stichting Jayden, naar wie de gehele opbrengst van het concert gaat, heeft geld nodig voor onderzoek naar neuroblastoom kanker. De opbrengst van de single ‘Don’t Give Up The Fight’ ging ook volledig naar de stichting. Racoon-zanger Bart van der Weide kwam op het idee om de Stichting een handje toe te steken in hun strijd tegen neuroblastoom kanker nadat het zoontje van zijn oude buurjongen op 2-jarige leeftijd overleed aan deze relatief zeldzame vorm van kanker. Deze week bracht de band tevens een clip uit voor haar nieuwe single ‘Liverpool Rain’. De clip is tot 1 mei exclusief op de site van 3FM te zien.

Foto (c) 2011 Shanna Wiggerman

 

Deel: