Op 25 mei verschijnt het nieuwe album van de Russische singer-songwriter en pianiste Regina Spektor getiteld What We Saw From The Cheap Seats. Het album is de opvolger van het succesvolle album Far (2009), die op nummer drie binnenkwam in de US Billboard 200. De single Don’t Leave Me (Ne Me Quitte Pas) is deze week in promotie gegaan en inmiddels toegevoegd aan de playlist van Radio 1.

What We Saw From The Cheap Seats is afgelopen zomer over een periode van acht weken opgenomen in LA. Het album is geproduceerd door partner in crime Mike Elizondo (Eminem, Fiona Apple, Dr. Dre) met wie de eigenzinnige Spektor eerder samenwerkte op Far. Elizondo zegt over Spektor: “Regina Spektor is die zeldzame artiest die je blijft verrassen. Net wanneer je denkt haar door te hebben, komt ze ineens vanuit een volledig andere hoek. Het is die ´spirit´ die in de plaat zit. Elk nummer neemt je mee op een reis die alleen Regina je kan geven. Ze heeft oprecht zichzelf overtroffen op dit album.”

Alle elf tracks die op het album te horen zijn, zijn geschreven door Spektor zelf. De meeste songs zijn live opgenomen met Regina op de piano en vocalen. De additionele instrumenten zijn in een later stadium toegevoegd.

Deel: