Komatsu bracht onlangs een EP getiteld 'Komatsu' uit. Deze "self-titled" EP kreeg ik in handen, natuurlijk was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Over de EP is al aardig wat geschreven, kreten als "Uitstekend debuut" en "Sensationeel" beloven nogal wat. Na wat research kom ik erachter dat het een Eindhovense band is, welke een mix spelen van metal, rock en stoner. Ik ben er klaar voor…..

Track een van de EP laat gelijk horen tot wat Komatsu in staat is. Het instrumentale nummer begint met samples van bokser Muhammad Ali, en al snel knallen de bassen, drums en het duistere gitaarwerk door mijn kamer. Een vreemde maar wel een goede combinatie. Als de rest van de EP ook zo klinkt, dan zijn de bovengenoemde kreten wat mij betreft zeker waar. 

Het tweede nummer, getiteld 'Komatsu' doet mij gelijk denken aan Motörhead. De zang van Erik van Schenk Brill heeft veel weg van Lemmy. 'Komatsu' begint rustig, maar slaat al snel om een een stevige partij rock. Track drie, 'Believe', laat in het begin een heel andere kant horen van de band, het begint een beetje als een stuk popmuziek, maar slaat al snel om in rauwe rock, de gitaren knallen weer door mijn speakers. 'Believe' is wat mij betreft een topper!

'Gator', waarvan de titel is afgeleid uit de film 'White Lightning' waarin Burt Reynolds de hoofdrol speelt als Gator McKlusky, is het tweede instrumentale nummer van 'Komatsu'. Het begint met een stukje promotekst van de film en ontaard rap in een spetterend stuk vuurwerk. Track vijf 'Comin', laat me zowat van mijn stoel vallen, heerlijke bassen, lekker gitaarwerk, kortom, klasse! 

‘Hail To The King’ is helaas alweer het laatste nummer van de EP. Ook dit nummer begint rustig, waarna het ontaard in een waar spektakel. Één ding is zeker, zes nummers van totaal 20 minuten is te kort, hopelijk komen de heren en dame snel met een volledig album, ik zal het zeker aanschaffen! (8/10)(Eigen produktie)

Deel: