Tennis is een Amerikaanse indie/surf pop band die bestaat uit echtpaar Alaina Moore en Patrick Riley. Zij begonnen als een net-getrouwd stel die voor acht maanden lang een reis op zee gingen maken om hun huwelijk te vieren. Tijdens deze tocht begonnen ze liedjes te schrijven, die later hun debuut album, “Cape Dory”, zou worden. Hun muziek was simpel, optimistisch vermaak met een romantisch, vrolijk sfeertje. Een jaar later komt hun tweede album uit: “Young & Old”.

Young & Old heeft, net als zijn voorganger, tien nummers. Het album begint met een lekkere gitaarriff gespeeld door Patrick. Alaina’s ‘lieve’ vocalen schieten er kort daarna in. Het eerste nummer heeft een zekere opbouw erin zitten die erg prettig is. De rest van het album gebruikt zo ongeveer dezelfde formule: Een lekker gitaarrifje, de schattige vocalen, en een zekere opbouw in elk nummer. Het is een genot voor ’t oor en eist niet al te veel concentratie van de luisteraar. Geen van de nummers op dit album voelt als een ‘filler’ en zijn allemaal vrij catchy. Daarnaast zijn de teksten niet slecht, de algemene sfeer van het album heeft iets romantisch of zelfs nostalgisch, en het gehele album swingt ook nog eens! Bovendien zit er een zekere verandering van stijl door het gehele album heen dat dwaalt tussen een meer rock-achtige sound en een iets rustigere sound.

Tennis zijn super met wat zij doen: indie-pop maken voor de luisteraar die even iets simpelere muziek wil hebben. Muziek maken puur voor het optimisme dat het met zich meebrengt. Jammer genoeg biedt Tennis niet meer dan dat, en dit album is geen uitzondering. Er zit geen samenstelling in dit album, er zit geen duidelijk begin of einde in. “Young & Old” is een aanrader voor de luisteraar die voor simpel vermaak zoekt, en een afrader voor de luisteraar die naar muziek zoekt dat wat verder gaat dan dat. (7,0/10) (Fat Possum)

//

Deel: