De organisatie van FortaRock heeft vandaag twee nieuwe bands bevestigd. Steel Panther en The Devin Townsend Project zullen op 2 juni in Park Brakkenstein in Nijmegen optreden naast al eerder bekend gemaakte bands als Slayer, Machine Head, Anthrax, Trivium en vele anderen. Binnenkort zal Fortarock nog meer namen bekend maken, op Maxazine.nl zullen we die bekend maken zodra we iets weten.

Steel Panther uit Los Angeles is een van de meest vermakelijke live bands ter wereld. De muziek van Steel Panther is onstaan uit de onuitputtelijke bron van de glam- en sleazerock uit de jaren tachtig van de vorige eeuw en doorspekt met hard rock clichés. De hilarische, snedige humoristische teksten zijn veelal licht seksistisch van aard. Werkelijk alle registers worden opgetrokken door de Amerikanen. Het resulteert tevens in memorabele en uiterst meezingbare songs als ‘Death To All But Metal’, ‘Asian Hooker’, ‘If You Really Really Love Me’. Bij Steel Panther hoeft geen mens zich af te vragen of er gelachen mag worden. Don’t be afraid of heavy metal! Don’t be afraid to rock! To rock! To rock!!!

De Canadese multi-instrumentalist Devin Townsend wordt door fans en critici op handen gedragen. In de jaren negentig gaf hij ‘hard en extreem’ een nieuwe betekenis met de legendarische band Strapping Young Lad. Als soloartiest en producer is Townsend ook al jaren bezig en bovendien uitermate creatief en gedreven. Met The Devin Townsend Project heeft hij in 2011 een uiterst ambitieus progressief metalvierluik uitgebracht waarin alle kenmerkende stijlen aan bod komen. Van progrock tot extreme metal, maar altijd is de uit duizenden herkenbare sound van Hevy Devy aanwezig. Dankzij zijn energieke liveshows en bizarre humor kan Devin rekenen op een enorme schare fanatieke volgelingen. Zijn werk is van grote invloed op talloze metalbands en wordt alom geprezen door de internationale muziekpers.

Deel: