Joep Pelt is levensgevaarlijk gewond geraakt bij een auto-ongeluk. De gitarist/zanger en Radio 6-presentator was samen met zijn vrouw Hester op vakantie in Zuid-Afrika. Bij het ongeluk zijn Hester en een inzittende van de andere auto om het leven gekomen. Joep is in kritieke toestand per helikopter naar Johannesburg gebracht, waar hij zes keer geopereerd is. Zijn toestand is inmiddels stabiel.

Joep Pelt werd bekend dankzij zijn muzikale reizen naar de Mississippi-delta en Mali, waar hij muzikaal werd opgevoed door bekende muzikanten als R.L., Burnside, Ali Farka Touré en Lobi Traoré met wie hij meermaals samenspeelde. Met Lobi maakte hij een compleet album: ‘I Yougoba’. Hij speelde viermaal op North Sea Jazz, twee maal op Mundial, op het Oerol festival en in zalen als Vredenburg, Paradiso en het Bimhuis. De laatste plaat van Joep, ‘Stolen Serenades Vol 1’, verscheen in augustus 2011.

Op dit moment wordt een benefietavond in de Melkweg voor het bespoedigen van Joeps herstel georganiseerd. Op 13 maart aanstaande zullen Moke en Lucky Fonz III zullen in ieder geval optreden, maar ook met andere artiesten wordt no onderhandeld.

Deel: