Dire Straits liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Drie leden van de band hebben namelijk besloten om de muziek van één van de populairste groepen uit de jaren 80 terug naar het podium te brengen. In mei wisten ze in een uitverkochte Royal Albert Hall in Londen nog fans en critici te bekoren. Op woensdag 28 maart mag 013 in Tilburg de supergroep verwelkomen voor een exclusief optreden.

The Straits is opgericht door voormalig Dire Straits bandleden Alan Clark, Phil Palmer en Chris White. Alan Clark was de eerste toetsenist bij Dire Straits. Verder was hij co-producer van het legendarische Dire Straits album ‘On Every Street’ en werkte hij samen met verschillende grote namen, waaronder Eric Clapton, Bob Dylan en Tina Turner. Gitarist Phil Palmer vergezelde Dire Straits tijdens hun laatste wereldtournee. Zijn talent bleef niet onopgemerkt bij muziekiconen als Roger Daltrey, Sting, Bob Dylan en Eric Clapton. Chris White speelde al met Paul McCartney en Joe Cocker alvorens hij voor het karakteristieke saxofoongeluid zorgde bij Dire Straits. Mark Knopfler werkte nog met hem samen voor twee studio albums. Terence Reis zal de drie muzikanten vergezellen. Zijn invloeden (denk hierbij aan artiesten als JJ Cale en Steve Earle), talent en behendigheid maken van hem de perfecte frontman. De bezetting wordt aangevuld met een strakke ritmesectie.

Verwacht een setlist met grote Dire Straits hits als ‘Sultans Of Swing’, ‘Romeo And Juliet’, ‘Tunnel Of Love’, ‘Money For Nothing’, ‘Walk Of Life’, ‘So Far Away’, ‘Brothers In Arms’ en vele andere nummers waarmee de band geschiedenis schreef. The Straits wisten in mei zowel fans als critici te bekoren met een uitverkocht optreden in de prestigieuze Royal Albert Hall in Londen.

Deel: