De leden van Magnetron hebben door de jaren heen een aardige reputatie opgebouwd in zowel de punk als metalscene. Ze zijn behoorlijk bezig geweest in bands als Malignant Tumour, Aegisma, Fixation en Heackeflosse. Magnetron werd opgericht door Isaak Heemskerk, Johan Smit en Dennis Bolderman. Later nog aangevuld met Stijn Bogers. Magnetron is sinds 1996 serieus bezig met hun onvervalste Brabothrashmetal!

Hun muziek is duidelijk beïnvloed met de oldskoolthrash en deathmetal uit de late tachtiger en begin negentiger jaren. Dit is duidelijk te horen in in hun muziek en snelheid. Een behoorlijk agressieve stijl wordt er door deze band gespeeld. Ze hebben er duidelijk lol in en spelen gewoon hun thrash zoals zij het willen! Brabothrash, zo noem ik hun stijl. 'A Measered Time Frame' is, na hun laatste release 'Born Witless' een volwaardig album geworden. Wel wat aan de korte kant, want tien tracks op deze snelheid, man, dat denderd als een sneltrein door je speakers!

De eerste track getiteld 'Nice Teeth' is gelijk op snelheid en zeer geschikt om je buren mee wakker te maken! Geloof mij maar, want hier waren ze er echt niet blij mee 's ochtends vroeg! Via 'The Human Race Has Been Cancelled' naar de volgende nummers…op volle snelheid ofcourse! Het album eindigt helaas na een krappe 26 minuten al met het laatste nummer 'Flashing of the brain'… weer zo'n heerlijke headbanger! Van mij hadden er nog een stuk of vijf nummers bij gemogen, om van een “echt” full length album te kunnen praten. Voor de thrashliefhebbers een must! Maar dat is uiteraard mijn mening en ik hoop toch echt op meer van dit soort schijfjes van deze Brabothrashers! Maar wel een paar tracks extra dan….

Mensen, geloof mij maar, dit schijfje in de stijl van Overkill, Kreator en Exodus… very oldskool dus, maar wel met een eigentijds randje erin verweven, is de moeite van het aanschaffen waard! Snoeiharde gitaren met supersnelle drums en een bas waar je wakker van wordt! De vocals zijn ook goed om aan te horen en verstaanbaar, wat bij andere bands nog wel 's te wensen over laat. Nu dan mijn oordeel over dit (in eigen beheer opgenomen) album…. in mijn beleving valt er niet veel te verbeteren voor deze band en ik hoop dat ze op deze voet door zullen gaan. Ik vind het klasse wat ze brengen, dus doe er je voordeel mee en zoek hun website eens op, of duik eens een zaal in waar ze optreden. Ze zijn de moeite waard! (8/10)(Eigen Beheer)

Deel: