De naam Disquiet is in onze Nederlandse thrash-scene zeker geen onbekende! Met hun eerste twee demo's 'Above The Law' (2000) en 'The Plaque' (2002) en zeker mede door hun optredens door het hele land is hun naam bekend geraakt. Door wat strubbelingen en bandwisselingen was het even wat stiller geworden rondom deze jongens. Maar in 2008 liet Disquiet nog even weten dat ze er nog waren! De EP 'Hate Incarnatte' kwam toen uit en zette Disquiet weer in het voetlicht, waar ze ook gewoon horen te zijn.

Een paar weken geleden plaatste ik een oproep op Hyves en Facebook,om bands hun muziek naar mij te zenden, zodat ik een stukje erover kon schrijven. Mijn vraag daarbij was of ze dat aandurfden. Het antwoord dat ik van Disquiet kreeg was een volmondig ja! en werd de cd 'Scars of Undying Grief' mij toegezonden. Toen het album in mijn brievenbus was beland en ik het opende was ik blij verrast! Een mooi en goed ogende cd-hoes kwam eruit en ook het schijfje zag er mooi uit! De cd verdween natuurlijk direct in de speler en werd ik nogmaals verrast! Twaalf tracks om de buren mee wakker te maken… Het eerste nummer, getiteld 'La Camorra' begon gelijk al goed. Het nummer pakt je direct en ik liep gelijk headbangend door mijn huiskamer.

Het tweede nummer, 'Killing Silence' is ook al zo'n stuk thrash dat je vaker wilt horen. De hele cd trouwens! Stuk voor stuk knallen de songs, gitaren, drums, bass en vocalen je speakers uit! Vooral de nummers 'Carved Soul' en 'New Age Of War' kun je je buren mee verwennen! Dit zijn de echt beukende tracks op dit album. Heerlijk gewoon… Voor een album in eigen beheer is 'Scars Of Undying Grief' mijns inziens een heel sterk debuutalbum. Er is duidelijk te horen dat er veel werk in is gestoken door de bandleden en ze zijn daar bij geholpen door Tommie Bonajo (Blind Sight). Samen hebben ze echt een sterk album in elkaar gezet en daarmee een stevige voet tussen de deur gezet in onze hedendaagse (thrash) metalscene… De band bestond ten tijde van de opnames uit de volgende leden: Sean Maia (vocals), Fabian Verweij (Gitaar), Menno Ruijzendaal (Gitaar), Arthur Stam (Drums) en Waldo Klaar (Bass).

Disquiet heeft hun release gepland op 20 januari 2012 en dat zal plaatsvinden in Stairway to Heaven te Utrecht. Toegang is gratis, dus als je in de gelegenheid bent om er heen te gaan, raadt ik je aan dat zeker te doen. Live is Disquiet net zo goed als op hun schijf namelijk! En dan nu waar de band op zit te wachten, mijn oordeel over hun debuutalbum 'Scars Of Undying Grief'. Niets mis mee! Knallend, veelzijdig, goede gitaarpartijen en het brullen van Sean…grandioos! Het drumwerk ramt waar het moet en is subtiel waar het nodig is. En de bass is ook gewoon super en ratelt regelmatig als een machinegeweer door mijn speakers. Goed album! En als deze band niet teveel wisselingen van leden meer ondergaat, zie ik een grote toekomst voor Disquiet! (9/10)

Deel: