Ruim voor het opengaan van de deuren van 013 staat er al een lange rij mensen in de kou te wachten. Een flink aantal dranghekken geeft het gevoel dat we hier te maken hebben met een heus popconcert. Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, twee popsterren in aantocht zo blijkt. Geen fonkelende ster boven het podium, maar het logo van JURK! (een verlichte kleerhanger) wijst hun de weg.

De weg naar succes, want dat hebben de twee wijze mannen. Geletterd in het theater, nu aan de kribbe (wieg) van een rijzend popsterstatus. Wie de gasten zijn voor vanavond maakt de voornamelijk met dames gevulde zaal niet uit. VanVelzen heeft een lichte voorkeur. “Als JURK! maar komt!”, aldus de jonge meiden vooraan. Dat het Racoon is geworden is geen teleurstelling aan de juichende uitverkochte zaal te horen. Als zanger Bart van der Weide in de lach schiet, neemt het publiek de tekst van ‘I Love You More’, moeiteloos over.

Na een miniconcert van amper 20 minuten bestormen Jeroen en Dennis het podium. Zoals het in een kerstspecial in de decembermaand hoort is het tijd voor oud en nieuw. Nieuwe nummers worden afgewisseld door nummers van het album ‘Avondjurk’, die uit volle borst door de zaal worden meegezongen. De nieuwe nummers worden goed ontvangen. Hoewel er duidelijk rustmomenten worden gezocht voor de intieme liedjes, neigt de hele show naar uptempo nummers. Enkele kerstliedjes ontaarden in niets minder dan hardrocknummers. Zowel Dennis als Jeroen genieten van hun optreden. Ze flirten met het publiek en zowel de schrijvende pers als de fotograaf vooraan worden meegenomen in hun baldadigheden.

Als twee enthousiaste pubers bevolken ze samen met hun band het podium. De show verloopt ongeremd en uiterst ontspannen. Er ontstaat vanaf het begin een heerlijke warme sfeer dat aanstekelijk werkt tot ver achterin en op de balkons. En dat er dan bijna een liedje wordt over geslagen maakt het tot een knus huiskamer tafereel. Er wordt flink gerockt en swingend worden de donkere dagen voor kerst overwonnen. Covers van De Dijk en Doe Maar zijn toegevoegd aan het anderhalf uur durende optreden. Een Neonletter sketch, mag natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard nog een toegift met de nieuwe singel ‘Kabalis’ en een signeersessie als toetje. Het kerstdiner zit erop. Dit smaakt naar meer.



Foto’s (c) 2011 Marcel Hakvoort

Deel: