altLady Gaga heeft aangekondigd dat ze een instelling gaat oprichten ten bate van jonge mensen die het slachtoffer van pesterijen zijn en die geen zelfvertouwen hebben. Een Amerikaans muziekvakblad meldt dat de zangeres haar ‘Born This Way Foundation’ volgend jaar gaat starten, dit in samenwerking met de Harvard Universiteit en de MacArthur Foundation. Gaga en haar moeder, Cynthia Germanotta, zullen de directie vormen van de instelling.

De ‘Born This Way Foundation’ word opgezet om jonge mensen te helpen hun onzekerheid te overwinnen, zich goed laten voelen, zich kunnen verweren tegen pesterijen en ze te helpen met het ontwikkelen van carriérekansen. In een verklaring laat de zangeres weten dat ze hoopt een standaard van moed en welwillendheid kan bewerkstelligen en een wereldwijde gemeenschap kan creëren welke jonge mensen helpt met het leren te verweren tegen pesten en opgeven. Dr. Bob Ross, direkteur en president van de California Endowment health foundation voegde er aan toe: “Lady Gaga zal mee gaan werken om jonge mensen te leren voor zichzelf op te komen, jonge mensen die zichzelf overdonderd, niet bijgestaan, afgesloten, geïsoleerd en gepest worden. Dit soort leiderschap is zó hard nodig in onze huidige maatschappij”.

Eerder deze week kwam Lady Gaga al in het niews vanwege het feit dat ze van plan is om in India een weeshuis te gaan openen. De zangeres, wie onlangs een optreden gaf tijdens de officiële “after-party” na de Indiase Grand Prix, zou de reis gebruikt hebben om een opening van een weeshuis te onderzoeken. Eerder dit jaar bracht Gaga haar tweede album, getitled ‘Born This Way’ uit.

Deel: