27.000 Bezoekers in 3 dagen waarvan de zaterdag uitverkocht; ruim 1000 campingbezoekers, gemiddeld 14 graden, 0 calamiteiten en fantastisch nazomerweer: de vierde editie van FestyLand 2011 kan in alle opzichten geslaagd worden genoemd – een meer dan waardige officiële afsluiter van het festivalseizoen 2011. Deze vierde editie van FestyLand blijkt er een van nieuwe records: qua bezoekers; muzikaal, organisatorisch en klimatologisch. ,,Onze slogan ‘de zomer valt dit jaar in oktober’ is goed gekozen”, laat een tevreden organisator Rien Somers weten. ,,Het streven om deze editie nóg spectaculairder te maken qua aankleding van het terrein, de tenten en camping – maar ook wat betreft de sfeer en programmering, werpt zijn vruchten af.” Festy-chef Rien laat weten dat hij nú alweer plannen heeft voor FestyLand volgend jaar: ,,Zo willen we als officiële afsluiter gaan terugblikken op het festivalseizoen van 2012 en een Award in het leven gaan roepen voor de tofste festival-acts. Uiteraard moeten we dat plan nog verder finetunen.”

Dat nog nooit zoveel bezoekers hun weg naar Landgoed Hendrickx in Volkel vonden en in totaal maar liefst 27.000 festivalgangers van ruim 80 live-acts genoten (tegenover 20.000 vorig jaar), bewijst dat het publiek deze organisatorische ontwikkelingen bijzonder weet te waarderen. Zo zorgden onder meer de Haagse rockers van The Deaf, Heideroosjes (laatste keer op FestyLand!), Black-Bone en Peter Pan Speedrock voor de harde noot, terwijl dansbeesten hun feestje bouwden bij DJ’s als Dyna, Don Diablo, Stylus DJ’s Ft. Giel Beelen, Michel de Hey alsook publieksfavoriet Kees van Hondt. Maar ook bij huisband BZB, Guus Meeuwis & Band en de razend populaire Zanger Rinus (de tent puilde uit gedurende het 20 minuten durende hitfestijntje van deze sympathieke volkszanger) was het feest.

Ondanks dat het festivalterrein dagelijks vele bezoekers te verwerken kreeg was het door de goede spreiding van het gevarieerde programma over de verschillende podia nergens te druk en kon iedere bezoeker zijn act naar keuze live aan het werk zien. Het mooie weer droeg er ook aan bij dat de bezoekers die liever van de zon genoten een relaxed plekje op het middenterrein van het festival zochten om te genieten van de wellicht echt lekkere laatste zonnestralen van het jaar.

Foto’s (c) 2011 Sander van den Berg

Deel: