altDe twee nog in leven zijnde Beatles leden Paul McCartney en Ringo Starr hebben gisteren tesamen met Harrisons weduwe, zijn zoon Dhani, procucer Sir George Martin, Noel Gallagher, Ronnie Wood en Yoko Ono (weduwe van John Lennon) een eerbetoon gebracht aan George Harrison. Een en ander vond plaats in Londen tijdens de premiere van ‘Living in the Material World’, een documentaire van Martin Scorsese over de gitarist en tekstschrijver.

Tijdens een interview voor de BBC vertelde Paul “Iedere keer als ik iets zie of hoor wat met George te maken heeft dan komen er enorm veel herinneringen naar boven. Hij was mijn maatje in de schoolbus. Een heleboel mooie herinneringen. We missen hem allemaal heel erg”. Ook vertelde hij dat George de wereld veel heeft gegeven. “Goeie muziek, briljant gitaarspel. Een echt goed mens”. Ringo verteld dat hij geëmotioneerd was door de film over zijn vriend, nu zo’n tien jaar nadat Harrison overleed aan longkanker

Ringo vervolgt, “Herinner zijn gitaarspel en zijn teksten, ongelooflijk, maar het is net als de Beatles, het zal voor altijd blijven doorgaan”. Scorsese -wie al eerder documentaires maakte over de Stones en Bob Dylan- was ook bij de premiere aanwezig van de film welke hem vijf jaar bezig had gehouden. Hij vertelde: “Harrisons muziek is super. Hij gebruikte onderwerpen waarin ik me helemaal kan vinden. Ik vond er rust en hoop in en het was een bijzondere ervaring om zijn muziek te beluisteren. Ik was gefascineerd door George”. ‘Living in the Material World’ zal in een klein aantal Britse theaters vanaf morgen (4-10) te zien zijn.

Deel: