Noel Gallagher, de voormalige gitarist en songwriter van Oasis, speelt op woensdag 30 november in de Amsterdamse Melkweg met zijn nieuwe project Noel Gallagher’s ‘High Flying Birds’. Het is de enige show in Nederland, de voorverkoop begint woensdag 7 september om 10:00. Het self-titled album komt vrijdag 14 oktober uit op Gallagher’s eigen label Sour Mash Records.

‘High Flying Birds’ is tevens het debuut van Noel Gallagher als solo-artiest. Het is het eerste nieuwe studiomateriaal sinds hij Oasis verliet in 2009. De plaat is in 2010 opgenomen in Londen en Los Angeles. Gallagher heeft de plaat geproduceerd met David Sardy, met wie hij eerder samenwerkte voor Oasis. De eerste single, ‘The Death of You and Me’, is al uitgekomen met videoclip en is hier te bekijken.

“My manager asked me who the High Flying Birds are. They aren’t anyone in particular. Noel Gallagher’s High Flying Birds is me and whoever is around at the time of whatever it is that I’m doing, a loose collective kinda thing” – Noel Gallagher

Gastmuzikanten op het album zijn onder andere het grote symfonische koor Crouch End Festival Chorus, dat in het verleden heeft samengewerkt met Travis en Ray Davies van The Kinks. Daarnaast is er een gastbijdrage van The Wired Strings en zijn onder andere voormalig Oasis-toetsenist Mike Row, The Lemon Trees-drummer Jeremy Stacey en percussionist Lenny Castro te horen.

Noel Gallagher’s High Flying Birds op iTunes

Deel: