John de Bever en Stichting SOlink gaan samen de strijd aan tegen twee, groeiende, maatschappelijke problemen in de samenleving: woningnood onder jongeren en eenzaamheid onder senioren. De kersverse ambassadeur van SOlink geeft met de release van de single ‘Als een Hemel zonder SterrenLicht’ het startschot voor een langdurende samenwerking! ‘Tijdens mijn optredens beleef ik vaak de kracht van muziek. Een lach die op het gezicht verschijnt, maar ook een traan die wordt gelaten. Met mijn muziek en positieve inzet, hoop ik samen met SOlink veel te bereiken!’, aldus de zanger.

SOlink biedt sinds 2009 een oplossing voor de toenemende woningnood onder jongeren en het stijgende aantal senioren dat vereenzaamt. SOlink brengt in heel Nederland serieuze studenten die op zoek zijn naar een kamer in contact met alleenstaande ouderen die een kamer beschikbaar hebben. Essentieel hierbij is dat de student en de oudere bij elkaar passen, er moet sprake zijn van een ‘match’, zodat de oudere en student een meerwaarde voor elkaar kunnen zijn. Zo ontstaat er voor senioren de kans om nieuwe jonge mensen te ontmoeten in ruil voor een (betaalbare) verblijfplaats.

Met hulp van een netwerk van consulenten, zorgt SOlink voor een zorgvuldig plaatsingstraject. Ook wordt het opstartproces deskundig begeleid. Na ruim tientallen matches, kan worden geconcludeerd dat resultaat is geboekt. Zowel bij de senioren als de studenten heeft er een positieve gedragsverandering plaatsgevonden. Ook is de aandacht van diverse media, gemeenten en de politiek gewekt.

In ‘De week tegen eenzaamheid’ (23 september – 1 oktober 2011), zijn SOlink en ambassadeur De Bever actief om veel aandacht te genereren voor een nog altijd ernstig groeiend probleem en de door Solink geboden oplossing. Met de oproep ‘Voorkom eenzaamheid, versterk je Sociaal Konvooi’ wordt dit jaar de nadruk gelegd op preventie van eenzaamheid.

Foto John de Bever (c) 2011 Freddie de Roeck/Maxazine.nl

Deel: