altAls ik iets na 18.00 uur het festivalterrein opkom weet ik dat ik de natte doch feestelijke middag met o.a. Imca Marina heb gemist. Her en der liggen tussen de vele bezoekers de resten van de picknick middag. Ik loop tussen de spelende kinderen en de “parcaholics” door naar het hoofdpodium waar Kuenta i Tambu begonnen is. Een gezellige binnenkomer. Dit vrolijk Haarlems percussiegezelschap met roots in Curaçao is op getrommeld voor Chef’ Special die heeft moeten afzeggen.

altInmiddels is op het vriendenpodium The Suitcase (foto) begonnen. Ze spelen jazzy popliedjes met hoofdrollen voor de saxofoon en het Hammondorgel. Samen met de volle stem van zangeres Renée Oirbans maakt deze Venlose band een ongedwongen sympathieke indruk. Ook Venloos is het optreden van Peter Beeker & Ongenode Gaste in de circustent. Een rockband rond Peter Beeker dat nu een jaar speelt in deze bezetting. De LP (met cd) met 9 nummers in het dialect komt uit tijdens de ZPF. In de carrousel staat het trio ‘Lola Kite’, electropop van Nederlandse makelij van de bovenste plank. Voor het eerst gezien dat je gitaar kunt spelen met een strijkstok.

altHet eigenzinnige karakter van de parkfeesten wordt waargemaakt door het optreden van Hanggai (foto). Mongoolse keelzang gemengd met Chinese punckrock dat soms doet denken aan Rowwen Hèze. Niet te verstaan, maar aanstekelijk is de muziek zeker! De hardste band van het festival komt uit Gent. Drums are for Parades zet de carrousel op zijn kop. Er ontstaat zowaar een pogo pit en ook buiten de tent staat het publiek niet stil. Het is dan ook een grote overgang als ik vervolgens de circustent in stap waar Omar Moctar uit Niger met Bombino meer subtieler gebruik maakt van zijn gitaar.

altDe laatste act dat ik bezoek is de festival favoriete: Dazzled Kid. Tjeerd Bomhof schrijft ijzersterke popliedjes en speelt nu zonder zijn band Voicst, maar met fantastische bandoneonspeler en overige bekwame muzikanten. Naast het bekende werk wordt ook het nummer ‘Jack Johnson’ ten gehore gebracht een nummer dat zeker bij het zomerparkfeest past.

Bekijk de foto’s op www.hakvoortfoto.nl

Deel: