altHet is zo’n twee jaar geleden dat de mannen van Van Halen op reünietournee gingen met David Lee Roth. Deze tournee zou eind september in Australië afgelopen zijn ware het niet dat de tournee ‘down under’ gecancelled is. Samen met Alice Cooper, Hole en Bad Religion zouden de rockers een aantal concerten gaan geven tijdens het zogenoemde Soundwave Revolution Festival.

Afgelopen week besloten de concertpromotors om het festival te cancellen, reden was waarschijnlijk de tegenvallende kaartverkoop en het ontbreken van nóg een headliner. In een interview werd gezegd “”It is with great sadness that we announce the cancellation of the Revolution Festival. Many of the festival bands will still be coming to Australia in that time period and team up to bring you some very special shows. These will include multi band/mini festival line-ups in Brisbane, Sydney and Melbourne. We will be announcing these events in the next 7 days”. Bronnen melden dat de tweede headliner Aerosmith zou zijn, maar dit is tot op heden nog niet bevestigd.

De kans is wel aanwezig dat ze in de herfst alsnog een tournee gaan starten; het gerucht is dat ze een album uit gaan brengen met David Lee Roth. dat album zou hun eerste zijn sinds Van Halen III en de eerste met Roth sinds 1984.

Deel: