altEen paar dagen geleden kreeg ik het album ‘Beauty and the beat 30th anniversary edition’ van de in de 80’s zeer populaire Amerikaanse meidengroep The Go-Go’s in mijn handen. Bij het horen van die bandnaam moet ik altijd aan de wonderschone Belinda Carlisle denken die met diverse solohits hoog in de diverse hitparades heeft gestaan. Van de Go-Go’s zelf ken ik er maar een eigenlijk, ‘Our lips are Sealed’. Dus was ik eigenlijk best wel nieuwsgierig naar wat de meiden nog meer hadden gemaakt.

Ik moet eerlijk zeggen dat de muziek mij totaal niets doet. Maar als je de diverse verhalen lees op het internet schijnen de dames toch heel wat teweeg te hebben gebracht in de muziekwereld. Naar wat blijkt is de band de eerste Amerikaanse meidenrockgroep die hun nummers zelf schreven en alle instrumenten zelf bespeelden. Het debuutalbum ‘Beauty and the beat’ bereikte daar de eerste plaats en werd een groot succes. Laten we eerlijk zijn, ‘Our lips are Sealed’ was het enige nummer wat vanuit de USA naar Europa was komen overwaaien.
De meiden hebben er dus voor gezorgd dat hun debuutalbum een doorbraak was voor vrouwen in de muziekindustrie. Ik geloof het direkt. Het album is nu dus opnieuw uitgebracht in een geremasterde versie. Voor de fans is het erg leuk (denk ik) dat het album nu weer uitkomt met daarbij een bonus disc met daarop nog niet eerder uitgebrachte live opnames uit 1981. Eigenlijk heb ik er verder niets meer over te vertellen. wat mij betreft had de platenmaatschappij niet de moeite hoeven te doen om dit album weer op de markt te brengen, maar ja, wie ben ik… (6/10)(EMI)
{loadposition unruly-heineken}
Disk 1
Our Lips Are Sealed
How Much More
Tonite
Lust To Love
This Town
We Got The Beat
Fading Fast
Automatic
You Can’t Walk In Your Sleep (If You Can’t Sleep)
Skidmarks On My Heart
Can’t Stop The World
Disc 2 – Live – Boston, MA
Skidmarks On My Heart
How Much More
Tonite
Fading Fast
London Boys
Cool Jerk
Automatic
Lust To Love
Can’t Stop The World
This Town
You Can’t Walk In Your Sleep (If You Can’t Sleep)
Our Lips Are Sealed
Let’s Have A Party
We Got The Beat
Surfing And Spying / Beatnik Beach (Medley)
Remember (Walking In The Sand)
Vacation
Deel: