Lowlands heeft vandaag 278 kaarten voor het festival ongeldig gemaakt. Met deze zet wil de organisatie de handel in tickets op internet de kop indrukken. Lowlands onderzocht diverse verdachte transacties. Als kon worden vastgesteld dat de kaarten waren gekocht door handelaren, werden deze ongeldig verklaard. De organisatie laat weten de maatregel indien noodzakelijk te herhalen tot aan de start van het festival in augustus.

Vorig jaar ging Lowlands ook al de strijd aan met handelaren die woekerprijzen voor opgekochte kaarten vragen. Bezitters van een kaartje kunnen op de website van Lowlands een link vinden waarmee de codes van ongeldig gemaakte tickets te vinden zijn. Het is voor het eerst dit jaar dat de organisatie van het festival dit doet. Het terughalen van de kaarten betekent ook dat er weer een aantal plaatsen op het festivalterrein vrijkomt. Deze kaarten gaan dinsdag 10 mei opnieuw in de verkoop.

Deel: