altDe Engelse Discoband Hot Chocolate bracht misschien meer hits dan welke discoband dan ook. Niet verwonderlijk dus dat alle acht studio-albums van de Britten als een verzamelbox uit zijn gebracht. Acht lp’s op 4 cd’s, als dat geen lust voor het oor van iedere disco-liefhebber is!

Van ‘Cicero Park’ met ‘Emma’ en ‘Disco Queen’, tot ‘Love shot’, met hits als ‘Tears on the telephone’ en ‘I gave you my heart (Didn’t I)’, ze staan er allemaal op. Hits als ‘It started with a kiss’, ‘You sexy thing’, ‘Girl crazy’ en ‘Going through the motions’ en natuurlijk dé disco-klassieker ‘Every 1’s a winner’, Hot Chocolate geeft nogmaals aan de enige echte discoband van de jaren ’70 en ’80 te zijn.

Het mooiste van deze Box Collection is misschien juist de kans om voor een mooie prijs kennis te maken met de minder bekende nummers van Hot Chocolate. Nummers als ‘Sugar daddy’, ‘Bump and dilly down’ of ‘Hello America’, de funky discosound van Hot Chocolate laat zich niet gieten in slechts hits. Tijd voor een disco-feestje maar er nog niet uit welke cd’s je moet aanschaffen? Geeft niets, slechts één box, en je bent klaar voor de hele avond. (8/10)(EMI)

Deel: