The KnifeThe Knife zal komende zomer een workshop muziek maken geven voor Popkollo. Popkollo is een Zweeds muziekkamp voor meisjes van 12 tot 18 jaar. Dat is niet helemaal toevallig, The Knife wil namelijk meer vrouwen in de muziekindustrie. In een reactie liet de band het volgende weten: “We think it’s great to be part of Popkollo and to share our skills and we hope there will be more girls behind the mixing desks, in the dj booths, by the synth controllers and by the computer composing!”

De Zweedse band, bestaande uit broer en zus Olof en Karin Dreijer, sprak zich al eerder tegen de mannelijke dominantie in de muziekindustrie. Toen ze in 2003 een grammy kregen voor de beste popgroep, werd de prijsuitreiking door hen geboycot. De prijs werd opgehaald door twee mannen in gorillapakken met nummer 50 als rugnummer, refererend naar 50/50. Ook toen Karin in 2010 een prijs kreeg voor haar soloproject Fever Ray maakte ze een soortgelijk statement, zie onderstaand filmpje.

Deel: