Colin Benders, ofwel Kyteman, brengt op 12 maart een nieuw album uit. De trompettist maakte het album ‘Kytecrash’met zeven bevriende muzikanten in slechts vijf dagen tijd in zijn eigen studio in Utrecht. Benders maakte de plaat samen met zijn voormalig leermeester Eric Vloeimans. De twee kwamen elkaar weer tegen op het Duketown Jazzfestival en besloten toen om weer eens samen iets te doen. Ze vroegen zes muzikanten om te helpen.

Het resultaat laat zich volgens Kyteman niet in woorden uitdrukken. “Ik zou duizend dingen kunnen zeggen over dit project en geen daarvan zal ook maar enige waarde toevoegen aan wat het is. Het gromt en bijt, het kwispelt en kwijlt. Dit project leeft en wil niet in een zin gevangen worden.” De formatie trekt in februari het land in om de muziek live ten gehore te brengen. De muzikanten blijven zich naast ‘Kytecrash’ ook bezighouden met eigen projecten.

Foto: Kyteman (c) 2009, Stephen Hotsma

Deel: