alt

Zanger Roger Daltrey (The Who) lag onder zwaar vuur na hun optreden tijdens de pauze van de Superbowl 2010, weinig mensen wisten dat een paar weken daarvoor hij iets van zijn stembanden had laten verwijderen. Als hij dit niet had gedaan zou het zomaar kanker geworden kunnen zijn. Daltrey verklaarde dat het hem opviel dat hij heel veel moeite had met zingen toen hij bezig was met zijn solotoernee in 2009. "Mijn stem was niet zoals ik gewend was", verklaardde hij vorige maand tijdens een interview bij CBS Los Angeles.

"Het zingen werd echt hard werken, ik mag blij zijn dat iemand me contact liet opnemen met Dr Steven Zeitel van het Mass General Hospital, hij bekeek mijn stembanden en zei direkt dat hetgeen wat hij zag hem niet beviel". Eén week voor kerst 2009 werd Daltrey geopereerd. De arts heeft toen iets weggehaald, het was geen kanker, maar iets wat het wel had kunnen worden. De zanger zal nog regelmatig gechecked moeten worden. "Na iedere tour ga ik naar Steven toe, hij heeft me beloofd dat hij me tot mijn tachtigste aan het zingen zal houden, sommige mensen zullen dit niet leuk vinden, het maakt mij in ieder geval blij".

Toen The Who in 2008 in Amerika aan het touren was, waren niet alle concerten uitverkocht. "Je kan ook teveel optreden en dan zijn de mensen het ineens zat., een soort "overkill". Het zou ook zomaar kunnen gebeuren dat je de passie en interesse ervoor verliest". Ondanks Pete Townsend's gehoorproblemen zijn ze van plan om dit jaar weer te gaan touren. "We hebben zo'n enorm aantal nummers, die kunnen we nooit in één tour spelen. We zijn iets op poten aan het zetten om er toch zoveel mogelijk te spelen, we zullen zien".

Deel: